Information för föräldrar och elever

Busstider och avgifter

Skolbussen är en service till skolans föräldrar som erbjuds mot en avgift. Skolbusstrafiken är dock kraftigt subventionerad av skolan. Avgiften utgår 9 månader per år och är:

200:-/månad för ett barn
300:-/månad för två eller fler barn
Betalas till skolans bankgiro: 5979-9809

Busstidtabell 2017/18

Ledighet

Enligt skollagen är en vårdnadshavare skyldig att se till att barnet fullgör sin skolplikt. Man kan få ledigt för enskild angelägenhet som tex. läkarbesök eller begravning. Resa räknas inte som enskild angelägenhet och bör läggas på loven. Ansökan om ledighet upp till 3 dagar sker hos respektive klasslärare.

Ansökan om ledighet utöver 3 dagar i följd ska ställas till rektor i god tid, vilket innebär minst 4 veckor innan ledighetsansökan gäller och innan ev. resa har bokats! Ansökan ska vara motiverad.
Vi följer Skolverkets rekommendationer för ledighet från skolan vilket innebär att vi är restriktiva med att bevilja ledighet i synnerhet för längre tid eller vid upprepade tillfällen.

Ansökan om resor som inte sträcker sig över 5 skoldagar beviljas normalt om det sker vid enstaka tillfällen och om föräldrarna förbinder sig att under ledigheten säkerställa att barnet genomför vissa arbetsuppgifter i överenskommelse med klassläraren.

Frånvaro utan godkänd ledighet betraktas som ogiltig frånvaro.

Skolans elevhälsa och trygghetsteam

Skolans elevhälsoteam teamet består av skolsköterska, kurator, specialpedagog och leds av rektorn. Teamet har också psykolog Inger Nordfeldt och skolläkare Lotta Beskow anknutna till sig. Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. I skollagen anges att elevhälsan ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsan omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande.

I skolans trygghetsteam är skolsköterska Anna Alonso Lavén sammankallande.

Blanketter:
Ansökan om specialkost
Hälsouppgift nya elever
Hälsouppgift åk 8
Hälsouppgifter åk 4

Rutiner skolhälsovården Lunds Waldorfskola:
Rutiner skolhälsovård Lunds WS

Synpunkter och klagomål

Om du eller ditt barn vill påtala brister eller missnöje med det som sker på skolan eller anser att vi inte följer de lagar och förordningar som styr verksamheten finns alltid möjligheten att framföra detta till oss.

Du kan meddela oss dina synpunkter muntligen eller skriftligen på en särskild blankett som finns att hämta på skolans kontor. Vi behandlar klagomålet och återkommer till dig.

Om du inte är nöjd med hur ärendet behandlats och/eller de eventuella åtgärder som beslutats om kan du vända dig skriftligt till rektor eller skolans huvudman, styrelsen för Stiftelsen Lunds Waldorfskola.
Adress: Hardeberga 361, 247 91 Södra Sandby. E-post: rektor@lundswaldorfskola.se

Skolans ordningsregler Ordningsregler Lunds WS 2016_2017

Skolans kommunikationspolicy Kommunikationspolicy_2016_2017