Waldorfbarnträdgården Solvinden är en barnträdgård i Lunds kommun. Vi bedriver vår verksamhet i form av en familjegrupp med barn i åldrarna 1,5 -13 år. Detta innebär att vi arbetar som en stor familj med småbarn,mellanstora barn och fritidsbarn under samma tak, vilket är en enorm rikedom. Fritids barnen kommer in i gruppen före och efter skoltid medan lekskolebarn och 6-åringar tillbringar större delen av dagen tillsammans. I denna grupp är många aktiviteter gemensamma men vi delar även på oss i mindre grupper där de yngre och de äldre barnen gör egna aktiviteter , exempelvis vid sagostund, vila, målning,simning och utflykter.

Ett ledord för oss är att om man ger ett barn den tid det behöver för att växa, så befästs barnets chans  att själv kunna utveckla något som det vill göra. Trygghet för ett barn handlar mycket om att få landa i sin egen tid med omgivningens förtroende och att där lära sig att själv känna efter vad det vill. I den fria leken föds de egna kraftfulla initiativen och här finns den viktigaste viljekraften som ett barn har. Lek ,humor,glädje och kärlek till sin nästa,detta är grunden. Slutligen vill vi säga att vi månar mycket om barnets trygghet i gruppen, och att det finns mycket mer som vi kan berätta,om vårt arbetssätt och om vår pedagogik. Om du är intresserad av att veta mer om vår verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig. Läs gärna mer på vår hemsida ,eller besök oss.

Kontakt: mejl: info@waldorfsolvinden.se

Hemsida: www.waldorfsolvinden.se

Det finns en Facebookgrupp för föräldrar med barn på Solvinden som heter Solvindenföräldrar: https://www.facebook.com/groups/155000081246795/?fref=ts 

Telefon: 0767-822299 , 046-129916

Mvh Nina Bohman ,Solvinden

2 Responses

Add a Comment

You must be logged in to post a comment