På skolan serverar vi uteslutande ekologisk eller biodynamisk vegetarisk mat. Ett beslut som ibland väcker frågor och förundran, men ännu oftare respekt och uppskattning.

Den främsta anledningen är att vi ser det som ett bidrag till miljön och en mer hållbar värld. I Sverige behöver vi öka andelen vegetarisk mat i kosthållningen. Genom den höga animaliska konsumtionen i den industrialiserade delen av världen bidrar vi väsentligt till klimatförändringen och det gör även att vi tvingas använda betydligt mer åkermark till livsmedelsproduktion än vad som motsvarar vår andel av jordens befolkning. Den vegetariska maten på skolan visar också eleverna att det faktiskt går att äta näringsriktigt, gott och varierat utan kött- och fiskprodukter. Den vegetariska maten har en viktig pedagogisk verkan.

Vi är stolta och glada över våra kreativa och duktiga köksmedarbetare som varje dag ger oss näringsrik och framförallt underbart god mat till ett rimligt pris. Att vi också i vårt lilla hörn bidrar till en mer hållbar värld ser vi som en härlig bonus!

Om du är tveksam är du alltid välkommen att komma förbi och smaka, det är stor chans att du blir positivt överraskad!

Örjan Liebendörfer
Rektor

Add a Comment

You must be logged in to post a comment